baletna 1Школата за класически танци е създадена през 1975 г. и от създаването й до сега неин ръководител е Снежана Дескова.

Школата се занимава с обучение в класически танци на деца и младежи между 4 и 20-годишна възраст и е единствената школа в града, работеща 100% по каноните на класическия танц и единствената, предлагаща обучение на палци. Това е свързано със системно обучение от ранна детска възраст, талант и упорит труд. Класическият екзерсис развива у децата правилна стойка, създава правилно оформяне на тялото, лекота и финес. Школата има богат репертоар от балетни постановки: "Разходка във Виенската гора", "Куклената фея", "Вълшебното цвете", "Балетна фантазия", „Устрем” и много други.

         Съставът е удостоен с 2 медала на Национални прегледи на художествената самодейност, плакет от Асамблеята "Знаме на мира", Балетен фестивал, Пловдив, Гран При от Фестивала за детски изкуства "Златната рибка", Варна и други.

         За над 40-те творчески сезона през Балетна школа са преминали над 4000 деца, които са сегашни и бъдещи ценители на изкуството. Школата има в репертоара си танци, подходящи за различни поводи и събития – класически, характерни, модерни, но всички подчинени на великото изкуство класически балет!

 

Ръководител: Снежана Дескова - тел: 042/ 63 90 75, 62 69 00