Танцовата школа е създадена на 8.11.2010 г. от двама запалени любители на българските народни танци и музика - Диляна и Николай Апостолови, дипломирани преподаватели по български народни танци. Завладени от заряда и емоцията на хората у тях се поражда желание да ги предадат и на други. Понастоящем в различните формации на клуба практикуват близо 200 души. Репетициите се провеждат в салона за физическо възпитание на СОУ „ Максим Горки“, Стара Загора.

Групата има множество участия в празници и благотворителни концерти, като: Денят на хляба в с. Дълбоки, Танцовия фолклорен фестивал в Хасково, Празника на с. Ягода, Фестивала на балканската скара „Стара Загора мези”, Фестивала на виното и културното наследство „Августиада”, събори, фестивали у нас и в чужбина. Те са инициатори и съорганизатори на Националния фолклорен танцов фестивал "В сърцето на Тракия", Стара Загора. Присъдено им е Първо място от Националния Еньовденски събор – Пряпорец 2013 г. През същата година приемат и предизвикателството от местната полска общност да направят хореография и да представят няколко полски танца на концерти на Клуба на етническите общности. И успяват!

За тези години имат над 50 участия в града и страната и 4 участия на международни фестивали – 2 пъти в Турция, по един във Франция и Испания.

 

Ръководители:

Диляна Танева и Николай Апостолов - тел: 0888 296836

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.